In Style Kappers Drachten

wenkbrauwen-epileren2

Zelf mooie wenkbrauwen creëren

Je wenkbrauwen zijn bepalend voor je gezichtsuitdrukking.
 

Bijvoorbeeld rechte wenkbrauwen kunnen je een norse uitstralen geven of wenkbrauwen met te hoge boog geven je een verbaasde uitdrukking en dat willen we natuurlijk niet. Hierbij is het beste om te kijken wat voor vorm het meest bij jouw past.

Om een perfecte vorm voor je wenkbrauwen te krijgen adviseren wij je om naar een schoonheidsspecialiste te gaan. Als eenmaal de basis is gelegd kun je het zelf eenvoudig goed onderhouden. Het is een secuur werkje om een goede vorm in je wenkbrauwen te krijgen.

Het is erg belangrijk dat je je wenkbrauwen niet te dun epileert of harst. Hoe voller je wenkbrauwen hoe beter. Alleen het is wel erg belangrijk dat ze er niet verwilderd uit zien.

Ik hebt een paar handige richtlijnen die je goed kunnen helpen om de vorm van je wenkbrauwen te bepalen.
 

Hoe bepaal je het begin van je wenkbrauw:
 

  • De afstand van je wenkbrauwen moet gelijk zijn aan de afstand tussen je ogen.
  • Gebruik een potlood en leg die verticaal langs je neus
  • Zet een punt met een oogpotlood waar de potlood de wenkbrauw kruist.
  • De hoogte punt van je wenkbrauw bepaal je ook met een potlood.
  • Leg weer je potlood verticaal tegen je neus en draai het potlood naar buiten tot de iris van je oog.
  • Waar je wenkbrauw dan kruist tegen de potlood zet daar weer een stip.
  • Het eindpunt van je wenkbrauw bepaal je weer met een potlood.
  • Leg je potlood verticaal tegen je neus en draai het naar buiten richting je oog hoek. Waar de potlood de wenkbrauw kruist zet je een stip.

wenkbrauwen-epileren1

Zo zie waar het begin en het eindpunt van je wenkbrauw is en dat is de basis voor het bepalen van de perfecte vorm je wenkbrauw.
.
Er zijn verschillende manieren om je wenkbrauwen in vorm te maken, bijvoorbeeld door te harsen en of te epileren. Zelf ben ik voorstander van harsen omdat dan alle haartjes goed weg zijn (ook de donshaartjes). Hoe gladder hoe beter.

Het is ook erg mooi om je wenkbrauwen te verven. Zo lijken je wenkbrauwen vaak een stuk voller. Om een goede kleur te kiezen is het het mooist om 1 of 2 tinten donkerder te gaan dan je haarkleur.

Stel, je wenkbrauwen hebben geen mooie dichte inplant, dan kun je het ook mooi bijtekenen. Sommige mensen gebruiken een wenkbrauw potlood maar ik vind een wenkbrauw poeder het mooist. Omdat dat er veel natuurlijker uit ziet.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad.

wenkbrauwen-epileren

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Naar boven