In Style Kappers Drachten

zelf-makeup-aanbrengen

Zelf makeup aanbrengen

Super handige tips over zelf makeup aanbrengen: Hoe kun je je zelf het mooiste opmaken.


Wil je zelf makeup aanbrengen? Dan is het belangrijk dat je je huid eerst goed reinigt met een lotion. Na de lotion breng je een voedende dagcrème aan. Nu heb je een goede basis voor je make-up en je huid is ook direct goed verzorgd.

 

Wat zijn de basisdingen die je nodig hebt en hoe breng je het op?
 

 

 • Foundation:
  Je begint met het aanbrengen van een goede foundation. Het is belangrijk dat je de juiste foundation uitzoekt. Ga voor een kleur die het dichtste bij je eigen huidskleur ligt of een tint lichter.
 • Camouflagestick:
  Wanneer je last hebt van rode vlekjes of pukkeltjes kun je deze extra aanstippen met een camouflagestick.
 • Poeder:
  Over de foundation breng je een laagje poeder aan. Hierdoor blijft je foundation beter zitten en haalt het glimmende van je gezicht af.
 • Rouge:
  Wil je nog een beetje extra kleur op je gezicht? Breng dan een rood/roze rouge op je wangen aan.
 • Oogschaduw:

Heb je blauwe of grijze ogen? Dan passen deze kleuren oogschaduw mooi bij je ogen;
Taupe, grijs, violet paars en donkerblauw. Wil je ze nog blauwer laten lijken neem dan een tint donkerder dan je ogen.

Heb je groene of groenbruine ogen? Krijg je een heel mooi effect met de bruintinten, groen-, paars- en de beigebruine tinten.

En als laatst nog wat kleuren die je bij alle kleuren kunt gebruiken; blauwe en grijze tinten.

Als basis van je oogschaduw gebruik je een lichtere tint voor het hele ooglid en het gedeelte tot onder de wenkbrauw doe je ook met een lichte kleur. En je kunt er voor kiezen om je arcadeboog wat donker te maken

 

 • Mascara:
  De volgende stap is het aanbrengen van je mascara. Door het gebruik van mascara laat je je ogen nog meer spreken. Ik breng altijd eerst een dun laagje op het ene oog aan en daarna een dun laagje op het andere oog. Daarna breng ik nog een laag op beide wimpers aan waardoor je mooie volle en lange wimpers krijgt.
 • Eyeliner:
  Wanneer je je ogen nog wat donkerder op wilt maken, kun je ook nog kiezen om een eyeliner te gebruiken. Ik kies zelf meestal voor de eyeliner boven je wimperrand of oogpotlood onder je oog. Ik doe meestal niet beide omdat ik het dan heel donker vind en je ogen dan heel klein worden.
 • Oogpotlood:
  Oogpotloden zijn er in verschillende kleuren. De meeste gebruikte oogpotlood is de kleur zwart. Maar wil je eens wat anders kun je ook kiezen voor een andere kleur. Bijvoorbeeld donkergrijs, blauw zwart of groen. Maar net welke kleur mooi bij ogen past. (kijk bij de tips voor de kleuren van de oogschaduw om te kijken welke kleur mooi bij jou ogen zouden staan)
 • Lippenstift:
  Als laatste breng je de lippenstift aan. Welke kleur je op wil is afhankelijk van wat de gelegenheid is, kleding en wat voor kleur oogschaduw je op hebt. Zelf gebruik ik vaak bruintinten, koper of een mooie knalroze kleur.
 • Lipgloss:
  Ik doe vaak nog een beetje gloss over de lippenstift heen. Voor nog wat extra wauw effect.

 

 

Facebooktwittermail
  • Guusta Post
  • 23 oktober 2015
  Beantwoorden

  Leuk! Ik zal eens experimenteren met de kleuren oogschaduw, zoals taupe, grijs en donkerblauw. En ook met de kleuren oogpotloden. Dank je wel voor je tips! 

Geef een reactie

Naar boven