In Style Kappers Drachten

o&m-3

Original & Mineral: De nieuwe haarproductenlijn.

Original & Mineral de nieuwe haarproductenlijn: Wij hebben nu de nieuwe verzorgings- en stylingslijn van Original & Mineral in onze salon, ook wel genoemd O&M.

Original & Mineral is in 2000 ontwikkeld. Naast de haarverzorging heeft Original & Mineral ook een haarverflijn. Wij hebben eerst de stylingslijn en de verzorgingslijn.

O&M is geen Biologisch merk maar het is wel een groen product. Dit merk heeft een PETA keurmerk wat inhoud dat deze producten niet getest zijn op dieren en alle flessen waar het inzit worden gemaakt van gerecycled materiaal.

Alan Buki (de ontwikkelaar van O&M) kon zijn werk niet normaal doen door alle chemicaliën in haarverf. Daarom ging hij zelf op onderzoek uit om een gezonde haarkleuring te ontwikkelen en dat is hem gelukt met Original & Mineral. O&M komt van oorsprong uit Australië waar het 17 jaar geleden is opgericht. In Sydney is het merk doorontwikkeld en kreeg het al snel de naam, meest gezonde haarkleuring.

Het is één van de eerste merken die geen ammonia in hun haarkleuringen gebruiken. De verf hecht zich niet aan de hoofdhuid dus je krijgt geen vlekken of lijnen op je voorhoofd. Ook besloten ze om de ppd en Resorcinol uit de kleuring te halen en te vervangen voor betere alternatieven hierdoor onderscheid O&M zich van de rest.

O&M heeft dus alle verdachte chemische stoffen uit de producten gehaald en vervangen door botanische en actieve mineralen. Dit zijn eerlijke en zachte producten met veel natuurlijke bestandsdelen. Ook bevatten alle O&M formules UV beschermende ingrediënten waardoor het je haar beschermd tegen kleurvervaging.

“Het is een serieus merk geworden en die zich snel heeft uitgebreid”.

O&M is een product wat erg goed is voor mensen die gevoelig zijn voor chemische producten en snel last hebben van een allergie. Doordat O&M geen sulfaten, parabenen, triclosan MIT, propylene glycol, phthalates en sodium chloride bevatten heb je minder kans op allergieën. Het haar wordt meer gevoed en wordt niet uitgedroogd door deze producten. Natuurlijk kun je ook allergisch zijn voor goede en gezonde producten maar met O&M is de kans veel kleiner.

O&M heeft een 3 steps cleaning ontwikkeld dat wil zeggen reinigen ,voeden en sealen. Je gebruikt 2 keer O&M shampoo de eerste keer is voor het haar te reinigen. De tweede keer is het voor het haar te voeden en daarna gebruik je een conditioner voor het haar te sealen. Door in deze stappen je haar te wassen en te behandelen krijg je veel gezonder haar. Voor elke haar type is er een geschikte shampoo en conditioner.  We kijken in de salon altijd naar jouw haar en wat voor verzorging het nodig heeft. Zo zoeken we een geschikte shampoo en conditioner uit.  Oftewel een persoonlijke advies.

Ook heeft O&M een prachtige stylings lijn. Deze compacte lijn bestaat uit 2 verschillende waxen ,een erg stevige haarlak (de Qeenie) en een goede stevige schuim Rootalicious. We hebben ook nog de Atonic een lichte versteviging voor het haar. Voor mensen die mooi krullend haar hebben is de Style Guru erg geschikt. Dit is een wat crèmig product die krullend haar soepel houdt. Verder hebben we nog een Sea Salt spray een echte aanrader voor een lekkere bos volume. Voor de kids of als je zelf erg veel klitten hebt hebben we een Know Knott. Dit is een conditioner spray die het haar verzacht en makkelijk door kam baar maakt.

Al deze styling producten bieden bescherming tegen warmte. Dus je kunt het gerust föhnen of andere stylings tools gebruiken.

o&m-1

O&M is een hele fijne verzorgingslijn dat onze salon verrijkt. Ik zou zeggen wees lief voor je haar en kies voor O&M.

Groetjes, Hilde

 

 

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Naar boven