In Style Kappers Drachten

mee-eters

Mee-eters: Wat zijn het en hoe te behandelen

 

Heb jij ook zo’n last van mee-eters en puistjes? Het is goed omdat onderhanden te nemen.

Als je last van mee-eters hebt komt dat vaak door een erg vette huid. Mensen die een huid hebben die erg veel talg aanmaakt hebben veel meer kans op mee-eters en puistjes.

Wees gerust, bijna iedereen heeft wel mee-eters of puistjes. Mee-eters krijg je door talg die in je lichaam wordt aangemaakt om zo ons huid te beschermen. Zodra ons huid te veel talg aanmaakt, door bijvoorbeeld een hormoonschommeling. Kan het zijn dat het haarzakje niet goed meer in staat is om de talg weg te voeren. Hierdoor krijgen je een verstopping in je poriën en zo ontstaan er mee-eters of puistjes.

Er zijn verschillende soorten mee-eters. We hebben zwarte- of witte puntjes die we mee-eters noemen.

De mee-eters met zwarte puntjes worden ook wel black Heads genoemd. Dit zijn mee-eters die open staan en contact hebben met de buitenlucht. De talg reageert op de buitenlucht en vervuiling van buiten af. Daardoor verkleurd de talg en krijg je een zwart puntje.

Wanneer je black Heads hebt op plaatsen waar je ze niet kunt zien zitten. Kan dat gerust jaren blijven zitten zonder dat jij het door hebt.

Je hebt ook nog de mee-eters met witte puntjes ook wel white head genoemd. Dit is een mee-eter die niet in contact staat met de buiten lucht en wat dieper onder de huid zit. Deze mee-eter kan daarom ook doorgroeien naar bijvoorbeeld een puist of een ontsteking.

Mee-eters komen op je hele lichaam voor. Maar liefst 90% van de mee-eters komt voor op het gezicht, hals, rug en op je borst. Dat zijn juist de plekken waar je ze niet wilt hebben.

Het is erg belangrijk dat deze ophoping van talg regelmatig wordt verwijdert.

Door regelmatig langs te gaan bij een schoonheidsspecialist om daar al je mee-eters te laten verwijderen. Daardoor zal de talg productie verminderen en zal de kans kleiner worden om ze terug te krijgen.

De schoonheidsspecialist heeft er het materiaal en de producten voor om de mee-eters goed te kunnen verwijderen. Begin niet zelf met het verwijderen van white heads. Ze zitten soms erg diep, dus is het verstandig om het professioneel te laten doen.

Het is goed om elke dag, in de ochtend en in de avond je huid goed te reinigen. Om zo, zo weinig mogelijk vuil op je gezicht te houden.

1x in de week een goede scrub is ook erg goed voor je huid.

Denk jij dat jij last hebt van mee-eters twijfel niet en maak een afspraak en kom zo sneller af van de nare puistjes.

Groetjes, Hilde

 

 

 

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Naar boven