In Style Kappers Drachten

hellup-pluizig-haar

Hellup! pluizig haar!!!

Hellup! pluizig haar!!! De meesten van ons herkennen het probleem wel, pluizig haar. Maar waar komt dit nu door en wat kun je hieraan doen?

De oorzaken van pluizig haar kunnen zijn:

  • Ziekte;
  • Verandering in je hormoonhuishouding;
  • Het hebben van krullend haar;
  • Verkeerd gebruik van je stylingsproducten;
  • Door zeewater, chloor en de zon;
  • Door permanenten, te vaak verven of te vaak föhnen.

Als het vochtgehalte in je haar te laag is krijg je pluizig haar, je haar is droog. Veel mensen gaan dan het haar weer wassen, omdat het zo pluizig is. Dit kun je beter niet doen, want hier wordt je haar alleen maar nog droger van. Probeer juist minder vaak je haar te wassen met een goede hydraterende shampoo en conditioner.

Het beste kun je maximaal één keer per week een haarmasker gebruiken. Niet vaker, want daar wordt je haar vet van.

Het gebruik van serum vermindert vaak ook heel veel pluis, maar gebruik deze ook niet teveel om te voorkomen dat het haar vet wordt. Veel mensen vinden het heerlijk om onder een hete douche te staan, maar hierdoor krijg je juist nog pluiziger haar. Dit komt omdat je haar door de hete temperatuur nog droger wordt. Draai de temperatuur van het water iets omlaag en spoel het als afsluiting na met koud water. Hierdoor gaan je haarschubben weer sluiten.

Een andere oorzaak van pluizig haar is het slapen gaan met nat haar. Tip, ga ’s ochtends douchen in plaats van ’s avonds. Ga je toch met nat haar op bed? Doe dan een vlecht in, of doe het vast.

Heb je last van extreem pluizig haar? Probeer dan je haar minder met warmteproducten te stylen en ga eens voor de naturelle look! Doe na het wassen versteviging in het haar, en laat het opdrogen zonder te föhnen.

Kun je niet zonder een föhn, krultang of stijltang? Koop dan een goed beschermingsproduct waar bescherming in zit voor hoge temperaturen.

Tot slot heeft het weer ook invloed op je haar. Want wanneer er een hoge luchtvochtigheidsgehalte is, gaat je haar ook heel snel pluizen. Op zo’n moment kun je er misschien beter voor kiezen om het even vast te doen.

Groetjes, Martsje

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Naar boven