In Style Kappers Drachten

haardonatie

Haardonatie

Onderschat nooit de kracht van een bezoekje aan de kapper. Het is niet alleen de snelste manier om je een nieuw persoon te voelen, het kan ook helpen om mensen hun leven te veranderen door haardonatie.
 

Je begrijpt waarschijnlijk wat dit inhoud. Jouw haardonatie kan mensen die om moeten gaan met een verschrikkelijke ziekte, helpen zichzelf beter te voelen.

Ik heb al vaker haar gedoneerd aan de Stichting Haarwens. Haarwens is een organisatie die van jouw haar een pruik kan maken om zo kinderen met een vreselijke ziekte te helpen.

Haardonatie: Wat moet je weten als je jouw haar wilt doneren.

Haar moet een bepaalde lengte hebben om te doneren. Het haar wat je af wil knippen moet minstens 30 cm lang zijn. Wanneer je bij ons komt gaan we eerst bekijken wat voor model je wilt. Zo kunnen we een zo lang mogelijk stuk van je haar af knippen en zo hoeven we geen haar te verspillen.

Je haar moet van een goeie kwaliteit zijn. Als je haar mooi glanst als de zon er op schijnt is het meestal oké. Meisjes- en vrouwenhaar komt het beste in aanmerking voor haardonatie. Er zijn veel staarten nodig om een pruik te maken. Het haar wordt uitgezocht op kleur om zo een zo’n natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen. Het haar mag niet grijs zijn (Als je niet meer dan 5% grijs haar hebt dan is het nog oké).

Je haar moet schoon en droog zijn. Je moet je haar goed wassen met een shampoo en een conditioner. Daarna moet je er voor zorgen dat je haar goed gedroogd wordt. Nat haar wat opgestuurd wordt voor haardonatie kan beschadigen in de verpakking en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Het is natuurlijk een eng idee om zo’n groot stuk van je haar af te knippen maar in overleg met de kapper kun je een mooi hip kapsel creëren en het is natuurlijk een super groot gebaar.

Wanneer je je haar wilt doneren kom naar de salon en wij regelen de rest.

Groetjes, Hilde

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Naar boven