In Style Kappers Drachten

haar-wassen

haar wassen

Je wast je haar misschien wel elke dag, maar waarschijnlijk weet je niet hoe je je haar het beste kunt wassen. De juiste techniek van haar wassen kan een wereld van verschil maken om je haar gezond te houden en te laten schijnen.
 

Maar wanneer je je haar niet goed wast kun je je mooie lokken beschadigen zonder dat je er erg in hebt. Ik heb een paar tips voor je om je haar op de goede manier te wassen.

 

Begin met uitspoelen:

Net zoals je je afwas eerst afspoelt voor dat je er afwas middel bij doet, is het belangrijk dat je je haar eerst goed uitspoelt voor dat je er shampoo in doet. Warm water opent de vezels in je haar wat goed is om viezigheid of restanten styling producten goed te verwijderen.

Heb je lang haar gebruik eerst conditioner:

Ja het is echt waar! Heb je haar tot over je schouders bescherm je breekbare punten door er eerst een klein beetje conditioner in te doen. Spoel het daar na uit met warm water voordat je er shampoo in doet. Dit houd niet alleen je punten gezond het maakt je haar ook zachter en het zorgt voor een mooie glans.

Doe er shampoo in (alleen op je hoofdhuid):

Je hoeft alleen maar shampoo op je hoofdhuid te smeren en het liefst alleen op het achterhoofd. Haar dicht op je hoofdhuid is het jongste en neemt oliën in de shampoo het beste op, terwijl het haar in de punten het oudst en het meest breekbaar is. Gebruik nooit meer shampoo dan dat nodig is. Een klein beetje shampoo in je handpalm is genoeg. Heb je lang haar verdubbel het dan.

Doe voorzichtig:

Wrijving kan je haar punten erg beschadigen, waardoor het breekt. Begin te haar wassen van uit je de onderkant van je haar en werk zo langzaam naar boven toe. Stimuleer haar groei door je handen verticaal door je haar te laten gaan. Ga je haar niet schrobben zoals je je was zou schrobben op een was rek. Zo beschadig je je breekbare punten.

Ga niet spoelen en nog een keer wassen:

Wat er ook maar op de achterkant van je shampoo fles staat. Er is geen reden om je haar twee keer te wassen. Voorkom overbelasting van je haar door er twee keer shampoo in te doen. Alleen als je haar heel erg smerig is en je het niet in een keer schoon krijgt mag je het een tweede keer wassen.

Doe conditioner in de midden lengte van je haar:

Nadat je de shampoo uit je haar hebt gespoeld, knijp dat het laatste water uit je haar voordat je er conditioner in doet. Doe dan je haar met een klip omhoog en ga je verder met douchen. Zo kan de conditioner goed in je haar trekken. (Hoe langer de conditioner in je haar blijft zitten hoe beter het is.) Spoel daarna je haar goed uit.

Eindig met een koud water douche:

Koud water sluit de haarschubben in je haar waardoor het haar mooi glanst en er gezond uit ziet.

Nog een goede tip! Kijk goed welke shampoo en conditioner geschikt is voor je haar type. Wanneer je droog haar hebt kies een hydraterende shampoo. Heb je vet of dun haar kies dan een volume shampoo dat zorgt er voor zorgt dat je haar wat droger wordt. Hoe vaak je je haar wast hangt af van wat voor type haar je hebt. Je hoeft niet elke dag te haar wassen, te vaak haar wassen is niet goed. Heb je het gevoel dat je haar vet wordt gebruik dan een droog shampoo om zo een wasbeurt over te slaan. 

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad en een leuke reactie wordt erg gewaardeerd.

Groetjes Hilde

 

Facebooktwittermail
    • sijke
    • 6 november 2015
    Beantwoorden

    Bedankt voor de goede tips

Geef een reactie

Naar boven