In Style Kappers Drachten

haar-beschadiging

Haar beschadiging voorkomen

Iedereen weet waarschijnlijk wel waardoor je haar beschadiging krijgt. Je weet waarschijnlijk wel wanneer je je haar constant blootstelt aan bijvoorbeeld warmte, zon, haar bleken of drogen met een handdoek je haar kan beschadigen. Maar dat is niet het ergste, je beschadigd je haar veel meer door steeds de zelfde, kleine dingen.

Wanneer je merkt dat je haar meer uitvalt of wanneer je haar meer futloos wordt dan is het tijd om eens na te denken over de kleine dingen waardoor je haar beschadigt wordt. Hier zijn 5 verassende gewoontes die je mooie haren kunnen beschadigen.

1 Slechte douche gewoontes.

Je weet waarschijnlijk al dat je niet elke dag shampoo hoeft te gebruiken en dat je heet water op je haar het beste kunt vermijden (beide zijn trouwens uitstekende manieren om je haar niet te beschadigen). Wat kun je nog meer doen om je haar te beschermen en om haar beschadiging te voorkomen.

Het is een fout die veel mensen maken: Je haar wrijven met een handdoek om je haar zo te drogen. Dit zorgt voor veel te veel schade aan je haar en het maakt je haar extra breekbaar, vooral wanneer je haar nat en dun is (dit is de zelfde reden waarom je je haar niet mag borstelen in nat haar). In plaats van je haar droog te wrijven dep je haar droog met een handdoek die veel vocht absorbeert. Je kan in plaats van een handdoek ook een microvezel doek gebruiken, die is veel zachter dan een gewone handdoek.

2 Zon schade (zelfs in de winter).

Ja, je haar kan net als je huid schade oplopen door zonlicht. UV straling kan je kleur vervagen, Je haar uitdrogen en het kan er voor zorgen dat je vreselijke gespleten punten krijgt. Wanneer je weet dat je voor langere tijd in de zon gaat neem een hoed of in de winter een muts mee. Vind je een hoed of een muts niks zorg dan dat je een goed product in je haar aanbrengt. Probeer bijvoorbeeld  Sun Shield Conditioning Spray van Paul Mitchell. Het zorgt voor een mooie glans en het beschermt tegen UV schade.

3 Een Knot.

Hoe lekker en gemakkelijk je het ook vind om je haar in een knot te toen, denk twee keer na voordat je het doet. Je haar bij elkaar binden met een elastiek zorgt voor veel schade aan je haar. Probeer paarde staarten, knotten, of wat voor staart dan ook te voorkomen.

4 Er op slapen.

Maak je geen zorgen, je hoeft heus niet rechtop te slapen om haar beschadiging te voorkomen maar je kunt er misschien wel voor zorgen dat je je haar op zij doet wanneer je gaat slapen. Je kunt er ook voor kiezen om een zijden kussensloop in plaats van een katoenen kussensloop te nemen. Katoenen kussenslopen zorgen voor veel wrijving aan je haar omdat ze stroef zijn. Zijden kussenslopen zijn veel zachter en het voorkomt dat je beschadigd haar krijgt.

5 Slechte haar producten.

Als laatste kun je kijken wat voor haar producten je gebruikt. Veel producten bevatten alcohol, parabenen, geurstoffen en andere schadelijke ingrediënten die je haar kunnen beschadigen. Iedereen wil graag een mooi, verzorgt en glanzend kapsel. Zorg er voor dat je de juiste producten kiest die passen bij jouw haar en waar geen schadelijke ingrediënten in zitten. Je kapper kan je adviseren wat voor product het beste bij jouw haar past.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad en dat je je haar nu nog beter kunt beschermen tegen haar beschadiging

Groetjes, Hilde

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Naar boven