In Style Kappers Drachten

feiten-en-fabels4

Feiten en fabels over je haar

Groeit je haar echt sneller als je het laat knippen?


We gaan alle fabels en feiten ontrafelen over het haar. Kom er achter wat echt helpt en wat niet.

Feit of fabel: Krijg je door stress haaruitval?

Feit: Per dag verliezen we rond de 50 tot 80 haartjes welke worden vervangen door nieuwe. Stress beïnvloed het groeien van het haar en verhindert nieuwe haartjes om weer aan te groeien.


Feit of Fabel: Veranderen van shampoo merk maakt je haar gezonder.

Fabel: Verandering naar een ander merk shampoo heeft geen enkel effect op de gezondheid van je haar. Je haar kan het merk van een shampoo niet onderscheiden. Maar gebruik je veel shampoo en vooral shampoo van een slechte kwaliteit dan kan je haar droog en futloos worden. In dat geval is het verstandig om een herstel shampoo te gebruiken. Bijvoorbeeld Wild Ginger van Paul Mitchell.
 

Feit of fabel: Het is beter om nat haar te kammen dan te borstelen.

Feit: Borstelen kan je haar sneller ontdoen van knopen maar op lange termijn zal het je haar zeker beschadigen. Vochtig en nat haar is meer vatbaar voor breuk en schade. Je kan je haar beter kammen met een kam met een brede tand . Dit is veel vriendelijker voor je haar en het zal je klitten niet zo snel breken.
 

Feit of Fabel: Door vaker knippen groeit je haar sneller.

Fabel: Het maakt niet uit hoe vaak je je haar knipt. Je haar groeit ongeveer 1 cm per maand wanneer je het nou knipt of niet. Maar regelmatig je haar laten knippen door de kapper vermindert dode punten en daardoor blijft je haar gezonder en langer.
 

Feit of fabel: Spoelen met koud water na het wassen voorkomt droog haar.

Feit en fabel: Er is geen bewijs dat spoelen met koud water je lokken glanzend houdt. Maar ik ben echter van mening dat het geen kwaad kan om de warme kraan dicht te draaien. Het koude water zal helpen om je haarzakjes te herstellen en daardoor zal je haar minder gauw uitdrogen. Dus dames, het is het waard om een minuutje te rillen onder de douche!!!!

 

Ik hoop dat ik wat feiten en fabels heb ontrafeld. Weet jij ook nog een paar feiten of fabels? Plaats die dan in je reactie hier onder.

Vind je dit een leuk artikel? Like ons met de onderstaande buttons.   

 

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Naar boven